Haus der Berge
Haus der Berge
Haus der Berge
Haus der Berge
2014

Share:

Haus der Berge

Vertical Wilderness

The permanent exhibition “Vertical Wilderness” in the visitor center “Haus der Berge” represents the Berchtesgaden National Park with its four biospheres: water, forest, alp and rock. A gradient visitor routing passes an abstract landscape panorama with scenery-like spatial elements. The visitors experience nature in the change of the four seasons and “hike” from lake Königssee up to a walk-on mountain sculpture, where a fascinating panorama projection summarizes the gathered impressions. The 150 m² large screen opens regularly and reveals a view on the national park.

Client / Manufacturer

Bayerisches Staatsministerium

für Umwelt und GesundheitMünchen, DE
Designer
ATELIER BRÜCKNER

ATELIER BRÜCKNER

Stuttgart, DE

TAMSCHICK MEDIA+SPACE

Berlin, DE

KLANGERFINDER

Stuttgart, DE

LDE Belzner Holmes

Stuttgart, DE

Staatliches Bauamt Traunstein

Traunstein, DE

RELATED PROJECTS