LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
LIGHT BRICK HOUSE
2019

Share:

LIGHT BRICK HOUSE

Residential architecture

Da Yuan Developer

Located in front of a coconut grove in Lin Luo Township in Pingtung, the Light Brick House is an experimental housing concept aimed to address a typical challenge in the conventional Taiwanese townhouse typology: a disconnection towards neighbors and the natural environment. The design features multi-layer glass brick balconies that define a semi-enclosed space to bridge three fundamental elements, sunlight, water, and green scenery into living space. The Light Brick House reimagines the conventional Taiwanese row housing to incorporate a sustainable and natural lifestyle.

Client / Manufacturer

Da Yuan Developer

Kaohsiung City, TW
Designer

Hsiufen Chang Architect

Pingtung County, TW

Tzuyi Chuang Design Studio

New York State, US
Date of Launch
2018
Development Time
13 - 24 months
Target Regions
Asia
Target Groups
Consumer / User

RELATED PROJECTS